• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan voert vanaf 1 oktober de coronapas in

(kerknet.be - aangevuld vanuit NCR) - Op vraag van paus Franciscus is een verordening uitgevaardigd waarin staat dat zowel inwoners en medewerkers als alle bezoekers van het Vaticaan vanaf 1 oktober 2021 in het bezit moeten zijn van een coronavaccinatiebewijs of een bewijs van een recente negatieve coronatest. De gendarmes krijgen de opdracht om daarop toe te zien. In de praktijk zal een coronapas nodig zijn voor zowat alle activiteiten zoals museumbezoeken of een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek, met uitzondering van liturgische diensten voor de tijd die strikt noodzakelijk is voor de uitvoering van de ritus.

Bezoekers moeten volgens de verordening beschikken over een Groene Pas van Vaticaanstad of een Europees of ander buitenlands Covid Safe Ticket (CST) dat vaccinatie of het herstel van een coronabesmetting certificeert. Paus Franciscus had zijn diensten tijdens de audiëntie van 7 september opgeroepen om de gezondheid en het welzijn van de werkende gemeenschap te verzekeren met respect voor de waardigheid, de rechten en de fundamentele vrijheden van iedereen. 

Hoe het decreet uitgevoerd kan worden is nog onduidelijk. Er is de uitzondering op het bijwonen van liturgische vieringen, maar als deze in een kapel ergens in het Vaticaan is, hoe is dan het corridor die gevolgd moet worden? Waaruit ook duidelijk is dat de pas niets met gezondheid of preventie te maken heeft.

Ook is niet duidelijk of de wekelijkse audiëntie en het Angelusgebed wel of niet onder het decreet vallen.

Naast de uitzondering op het bijwonen van de liturgie (niet duidelijk is aangegeven hoe

Bron: Vaticannews.va

Publicatiedatum: 21 september 2021
Laatst bewerkt: 22 september 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam