• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bij slotweekend Wereldjongerendagen in Madrid

ROME (KerkNet/RadVat/Kipa-Apic) – Paus Benedictus XVI woont het slotweekend bij van de Wereldjongerendagen Madrid, die straks in de maand augustus in de Spaanse hoofdstad Madrid plaats vinden. Voor het evenement van 18 tot 21 augustus worden een miljoen jongeren uit de hele wereld verwacht.

Paus Benedictus XVI reist op 18 augustus naar Spanje en wordt bij aankomst verwelkomd door de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia. Diezelfde avond heeft hij een ontmoeting met jongeren uit de vijf continenten op het Plein van de Onafhankelijkheid in Madrid. Vrijdagmorgen wordt hij ontvangen op het koninklijk paleis en in de vooravond ontmoet hij ook nog premier José Luis Rodríguez Zapatero.

Benedictus XVI, die eerder ook al aanwezig was tijdens de Wereldjongerendagen in Keulen (2005) en in Sydney (2008), woont vrijdagavond de kruisweg bij van de wereldjongerendagen en hij is zaterdagavond ook aanwezig tijdens de slotwake, traditioneel een van de sterke momenten van de wereldontmoeting van katholieke jongeren. Zondagmorgen gaat hij voor tijdens de afsluitende eucharistieviering van de Wereldjongerendagen.

Publicatiedatum: 24 juni 2011
Laatst bewerkt: 26 juni 2011


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam