• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Karmeliet François-Marie Léthel: ‘Heiligen zijn geen mensen zonder gebreken’

ROME (RKnieuws.net) - Karmeliet François-Marie Léthel, die deze week de jaarlijkse vastenconferenties voor de Romeinse curie leidt, heeft de gelovigen opgeroepen de heiligen niet als ‘buitenaardse wezens’ te zien, dat wil zeggen als personen zonder gebreken. Dat meldt het gespecialiseerde religieuze persagentschap i.-media.

‘De heiligen waren zoals wij. Zij hadden hun beperkingen, zij deden ook zonden maar op een bepaald moment besloten zij Jezus tot het uiterste te volgen”, verklaarde pater Léthel op Radio Vaticaan.

Het preken van de vastenretraite is een eer die het Vaticaan voorbehoudt voor de in zijn ogen beste theologen. Het is voor het tweede jaar op rij dat Paus Benedictus XVI geen kardinaal kiest voor de vastenconferenties. Vorig jaar werd deze opdracht toevertrouwd aan de salesiaan Enrico dal Covolo, rector van de Pauselijke universiteit van Lateranen. In 1976 werd de retraite gepreekt door Karol Wojtyla, in 1999 door mgr. Léonard, die toen bisschop van Namen was. In 2009 leidde kardinaal Arinze de vastenretraite.

Zie ook:

Publicatiedatum: 15 maart 2011
Laatst bewerkt: 13 februari 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam