• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Vanuit de kracht dat het gebed geeft wordt het gezin omgevormd in een gemeenschap van leerlingen en missionarissen van Christus. In haar wordt het Evangelie ontvangen, doorgegeven en blijft het schijnen. Zoals mijn dierbare voorganger Paus Paulus VI heeft gezegd: " De ouders delen niet alleen aan de kinderen het Evangelie mee, maar kunnen van hen datzelfde diep geleefde Evangelie ontvangen." H. Paus Paulus VI, Postsynodale Apostolische Exhortatie, Over de Evangelisatie in de Moderne Wereld, Evangelii Nuntiandi (8 dec 1975), 71.

Christelijke gezinnen, die leven in het vertrouwen en de kinderlijke gehoorzaamheid tot God, vertrouwvol en genereus openstaand voor kinderen, zorgdragend voor de zwaksten en die willen vergeven, worden daardoor een levend Evangelie dat iedereen kan lezen Vgl. 2 Kor. 3, 2 en een teken van geloofwaardigheid dat misschien meer overtuigend is en geschikt om de huidige wereld tegemoet te treden. Het gezin moet een getuigenis voor het leven kenbaar maken en haar expliciete verkondiging van het geloof bij de diverse groepen om hun heen, zoals school en diverse verenigingen, zowel als zich toe te wijden aan de catechetische vorming van de kinderen en de pastorale activiteiten binnen de parochiegemeenschap, in het bijzonder die gerelateerd zijn aan de huwelijksvoorbereiding of die specifiek gericht zijn op het gezinsleven.

Document

Naam: TOT DE DEELNEMERS AAN HET BIDDEN VAN DE ROZENKRANS BIJ GELEGENHEID VAN DE 6E WERELD ONTMOETING VAN DE GEZINNEN IN MEXICO-STAD
Soort: Paus Benedictus XVI - Boodschap
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 17 januari 2009
Copyrights: © 2009, Libreria Editrice Vaticana
Vertaling en alineaverdeling: Redactie
Bewerkt: 7 mei 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam