• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Terugtreding Kard. Sarah als prefect van de Sacramentencongregatie aangenomen

(vatican.va - aangevuld) - Paus Franciscus heeft vandaag het terugtreden van Robertus Kard. Sarah als prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Discipline van de Sacramenten aangenomen. Er is geen melding gemaakt wie de positie van prefect gaat overnemen.

Op zijn facebook-pagina meldde de Kardinaal: “Vandaag heeft de paus het ontslag aanvaard van mijn ambt als prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst na mijn vijfenzeventigste verjaardag. Ik ben in Gods handen. De enige rots is Christus. We zullen elkaar spoedig weerzien in Rome en elders.”

Kardinaal Sarah werd in 1945 geboren in Guinea en werd afgelopen jaar 15 juni 75 jaar en had toen reeds zijn ontslag aangeboden. De paus heeft dit tot vandaag aangehouden. Hij werd op 20 juli 1969 tot priester gewijd en werd door Paus Johannes Paulus II in 1979 tot aartsbisschop van Conakry benoemd. Met 34 jaar was hij één van de jongste aartsbisschoppen. In 2001 werd hij benoemd tot secretaris van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren en in 2010 door Paus Benedictus XVI tot president van de Pauselijke Raad 'Cor Unum'. In hetzelfde jaar werd hij diaken-kardinaal gecreëerd met de titel van St. Johannes Bosco aan de Via Tuscolana in Rome. Op 23 november 2014 benoemde Paus Franciscus hem tot prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Discipline van de Sacramenten. Hij nam deel aan het conclaaf van maart 2013.

Door zijn talrijke werken en interventies zal hij herinnerd worden als een vurig verdediger van de heiligheid van de liturgie en de verdediging van het gezin en het leven.

(Bron foto’s: facebook-pagina Kard. Sarah)
 

 

Publicatiedatum: 20 februari 2021
Laatst bewerkt: 20 februari 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam