• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Passionisten vieren derde eeuwfeest

(Kro-ncrv.nl/katholiek) - Rome, 19 november 2020 - De Congregatie van de Passie van Jezus Christus (Passionisten) viert vanaf zondag haar derde eeuwfeest. Het jubeljaar duurt van 22 november 2020 tot 1 januari 2022. 

In een vandaag gepubliceerde boodschap aan de generaal-overste van de passionisten, pater Joachim Rego, schrijft paus Franciscus dat de passionisten door het lijden van Christus in herinnering te houden, “profeten” zijn “van de liefde van de Gekruisigde in een wereld die het gevoel van liefde verliest”. 

Op 22 november is het precies driehonderd jaar geleden dat Francesco Paolo Danei door de plaatselijke bisschop, Arborio di Gattinara, werd bekleed met het zwarte habijt dat Maria hem in een visioen zou hebben bevolen te dragen uit rouw om haar Zoon. Vanaf dat moment droeg hij de naam Paolo della Croce (Paulus van het Kruis). Hij trok zich vervolgens terug in een torenkamertje van de kerk van Castellazzo (Noord-Italië) en schreef er een leefregel voor zijn toekomstige communiteit, die na de goedkeuring ervan door paus Benedictus XIII in 1725 de Congregatie van de Passie ging heten. 

In de spiritualiteit van de passionisten staat de passie van Jezus Christus centraal. Hun doel is de christelijke betekenis van het lijden te verduidelijken door gebed, prediking en dienst aan de lijdende medemens. 

Tegenwoordig telt de Congregatie van de Passie wereldwijd ruim 2400 leden, werkzaam in 59 landen. Het beroemdste passionistenklooster bevindt zich bij de Heilige Trap in Rome.

Publicatiedatum: 19 november 2020
Laatst bewerkt: 26 november 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam