• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Maanden van voorbereiding op Werelddag van de migranten

(vatican.va) - De 106e Werelddag van de Migranten en Vluchtelingen wordt gevierd op zondag 27 september 2020. Als titel voor zijn jaarlijkse Boodschap heeft de Heilige Vader gekozen voor "Paus Franciscus - Boodschap
Op de vlucht, zoals Jezus Christus
106e Wereldag voor migranten en mensen onderweg (2020) (9 maart 2020)
". De Boodschap zal zich richten op de pastorale zorg voor intern ontheemden (IDP's), die momenteel wereldwijd meer dan 41 miljoen mensen telt.

Zoals de titel duidelijk maakt, begint de reflectie met de ervaring van de jonge Jezus en zijn familie als ontheemden en vluchtelingen. Dit biedt een christelijke basis voor de christelijke actie van onthaal of gastvrijheid. In de komende maanden zal het thema worden uitgewerkt in zes subthema's die worden uitgedrukt in zes paren werkwoorden: weten om te begrijpen; dichtbij komen om te dienen; luisteren om te verzoenen; delen en dus groeien; betrokken om te bevorderen; en ten slotte, samenwerken en dus opbouwen.

Ook dit jaar zal de afdeling Migranten & Vluchtelingen van het Dicasterium voor de Bevordering van Integrale Menselijke Ontwikkeling de viering van deze dag aanmoedigen, voorbereiden en ondersteunen. Er worden middelen ontwikkeld en een communicatiecampagne zal binnenkort van start gaan. Elke maand zullen informatie, reflecties en multimediale hulpmiddelen worden aangeboden als middel om het thema dat de Heilige Vader dit jaar heeft gekozen te verkennen en uit te drukken.

Publicatiedatum: 7 maart 2020
Laatst bewerkt: 10 maart 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam