• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Gebed en Rozenkrans bij herdenking "Evangelium Vitae"

ROME (KerkNet) – Met gebedswakes en een 'rozenkrans voor het leven' in Rome, maar ook in de bedevaartsoorden Fatima (Portugal), Lourdes (Frankrijk) en Guadalupe (Mexico) wordt op dinsdag 24 maart de twintigste verjaardag herdacht van de encycliek 'H. Paus Johannes Paulus II - Encycliek
Evangelium Vitae
Over de waarde en de onaantastbaarheid van het menselijk leven
(25 maart 1995)
' ('Evangelie van het leven'). Zaterdag vond ook in de basiliek van Nazareth (Israël) een rozenkransgebed plaats. Op initiatief van de Pauselijke Raad voor het Pastoraat in de Gezondheidszorg heeft deze week in Rome ook een congres over de encycliek plaats.

De encycliek over de waarde en de onaantastbaarheid van het menselijk leven werd door Paus Joannes Paulus II gepubliceerd. In de encycliek van maart 1995 benadrukt de Poolse Paus de waarde van de menselijke persoon en vraagt hij aandacht voor nieuwe bedreigingen van het menselijke leven. De Paus herbevestigt ondubbelzinnig de afwijzing van abortus en euthanasie en wijst de secularisering aan als onderliggende bron van de wijziging in moraal betreffende kwesties als abortus en euthanasie. Anderzijds wijst hij initiatieven van zorgverlening en een groeiend bewustzijn voor ecologie aan als tekenen van hoop.

Publicatiedatum: 24 maart 2015
Laatst bewerkt: 25 maart 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam