• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Jezus van Nazareth

Naar aanleiding van het boek dat Kardinaal Ratzinger / Paus Benedictus XVI geschreven heeft over de persoon van Jezus Christus onderstaand overzicht. Later worden nog andere links toegevoegd.


Laatste wijziging: 6 februari 2020

In de Catechismus van de Katholieke Kerk wordt een belangrijk deel gewijd aan de persoon van Jezus Christus, de Zoon van God.

Over het boek "Jezus van Nazareth" geschreven door Kardinaal Ratzinger / Paus Benedictus XVI.

Dit is het levenswerk van een groot theoloog. Het is het meest persoonlijke boek dat Joseph Ratzinger, ja zelfs ooit een paus, geschreven heeft. Zijn leven lang heeft Joseph Ratzinger zich bezig gehouden met de studie van Jezus van Nazareth. Hij deed dat als hoogleraar, als bisschop, als opperste hoeder van het geloof, als paus Benedictus XVI. Aan dit boek begon hij enkele jaren geleden, toen hij nog kardinaal was. Na zijn benoeming tot paus schreef hij er in alle vrije uren verder aan.

In dit boek gaat de auteur in op het leven van Jezus - tussen zijn doop in de Jordaan en de gedaanteverandering - en denkt hij na over wat het christendom kan zeggen over de fundamentele vragen van het menselijk bestaan in onze tijd. Zijn antwoord hangt rechtstreeks samen met de vraag: wie is Jezus van Nazareth? Was Hij alleen een groot mens, of was Hij meer?

Dit boek wordt wereldwijd gepubliceerd en zal ongetwijfeld een van de meest spraakmakende religieuze boeken van 2007 worden.

In diverse talen is het boek gepubliceerd. Daar is vervolgens veelvuldig over gepubliceerd. Via onderstaande verwijzingen een kleine greep daaruit:

   
Duitstalig  
  Schönborn übt Kritik an historischer Bibelkritik Kardinaal Schönborn, Aartbisschop van Wenen, bij de presentatie van het boek van Kardinaal Ratzinger / Paus Benedictus op 13 april 2007 in het perscentrum van het Vaticaan
  Unter der Lupe- Jesus von Nazareth Van Radio Vaticana, Duitsltalige afdeling een half uur programma waarin de hoofdlijnen van het boek worden besproken
  Pater von Gemmingen zum Jesusbuch des Papstes Luister naar de boekbespreking door de leider van de Duitstalige sectie van Radio Vaticana.
  "Revolutionär" Een commentaar van de Duitse theoloog Thomas Söding bij Domradio.
Bestellen van Duitstalige versie bij Amazon.de
   
Nederlandstalig  
  Jezus is ‘Hij die is’ Een commentaar van Henk Rijkers in het Katholiek Nieuwsblad bij het verschijnen van de Nederlandse vertaling op 24 juni 2007.
  Krachtlijnen van het pontificaat zijn duidelijk herkenbaar in Jezusboek bericht van Kerknet.be van 5 april 2007 op de site van www.rkdocumenten.nl
  Jezus is geen mythe bericht van Kerknet.be van 13 april 2007 op de site van www.rkdocumenten.nl
  Jezus-boek van de Paus maakt indruk bericht van Kerknet.be van 16 april 2007 op de site van www.rkdocumenten.nl
Bestellen van de Nederlandstalige versie bij Colomba (bij bestellingen vóór 15 juni worden geen verzendkosten in rekening gebracht). Klik vervolgens op "Laatste Nieuwsbrief"

Referenties naar dit dossier

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen dossiers gevonden!
 
Geen berichten gevonden!
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam