• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Uit de Brief van Johannes - de jongste van de apostelen en daarom misschien de meeste geliefde door de Heer - luisterden we naar deze woorden: "God is licht, er is in Hem geen spoor van duisternis" (1 Joh. 1, 5). Maar, merkt Johannes op, niemand heeft God ooit gezien. Het is Jezus, de enige Zoon van de Vader, die Hem aan ons geopenbaard heeft. Vgl. Joh. 1, 18 En als Jezus God geopenbaard heeft, heeft Hij het licht geopenbaard. Met Christus kwam inderdaad 'het ware licht dat iedere mens verlicht in de wereld". Vgl. Joh. 1, 9

  Geliefde jongeren, laat jezelf overgenomen worden door het licht van Christus, en verspreidt dat licht overal waar je komt. Het licht van de blik van Christus - zo zegt de Catechismus-Compendium
Catechismus van de Katholieke Kerk
(15 augustus 1997)
Catechismus-Compendium, Catechismus van de Katholieke Kerk (15 aug 1997), 2715. verlicht de ogen van ons hart en het leert ons om alles te zien in het licht van Zijn waarheid en van Zijn medelijden voor alle mensen.

  Als jouw vriendschap met Christus, jouw kennis van Zijn mysterie, jouw overgave aan Hem, oprecht is en diep, zal je een 'kind van het licht' zijn en zal je een 'licht van de wereld' worden.

  Daarom herhaal ik met jullie de woorden uit het Evangelie: "zo moet ook uw licht stralen voor het oog van de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader verheerlijken die in de hemel is" (Mt. 5, 16).

Document

Naam: MEDITATIE - AVONDWAKE WYD TORONTO 2002
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Toespraak
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 27 juli 2002
Copyrights: © Stg. Interkerk, Poeldijk
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam